"Loading..."

Poštovani korisnici usluga JP „Toplana” Bečej i sugrađani,

Trenutno, a i u proteklih nekoliko dana temperature spoljašnjeg vazduha su veoma niske, sa vrednostima manjim od 0⁰C. Ovako niske temperature u dužem vremenskom periodu prouzrokuju smrzavanje vode i formiranje leda u delovima vrelovodne mreže i toplotnim podstanicama objekata čiji vlasnici trenutno ne koriste toplotnu energiju za grejanje iz sistema daljinskog grejanja ili u kojima niko ne boravi.

Posledica smrzavanja vode u delovima vrelovodne mreže  i toplotnim podstanicama koje se ne koriste je njihovo mehaničko oštećenje, što nakon topljenja leda usled porasta temperature spoljašnjeg vazduha iznad 0⁰C prouzrokuje nekontrolisano curenje vode na mestima mehaničkog oštećenja.

Posledice nekontrolisanog curenja vode su materijalna šteta u i na objektima kao i veliki gubitak vode iz vrelovodne mreže, što može ugroziti funkcionisanje celog sistema daljinskog grejanja.

Prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda u narednim danima očekuje se porast spoljašnje temperature vazduha iznad 0⁰C što će izazvati topljenje leda, a time i curenje vode iz mehanički oštećenih delova vrelovodne mreže i toplotnih podstanica.

Zbog toga molimo sve vlasnike objekata priključenih na sistema daljinskog grejanja, bez obzira da li su im toplotne podstanice uključene ili ne, a i ostale sugrađane koji nisu korisnici naših usluga, da obaveste dežurnu službu JP „Toplanaˮ Bečej o mestu gde su uočili curenje tople vode ili primetili isparavanje  iz zemlje ili asfalta,betona. Posebnu pažnju obratiti na dvorišta objekata u kojima niko ne boravi već duže vremena, a u koja zbog toga radnici JP „Toplana” Bečej nemaju pristup prilikom traženja gubitka vode iz sistema.      

UOČENO CURENJE VODE IZ SISTEMA DALJINSKOG GREJANJA GRAĐANI MOGU PRIJAVITI DEŽURNOJ SLUŽBI TOPLANE NA TELEFON 021/6915-470 KOJI JE DOSTUPAN 24 ČASA.

Unapred se zahvaljujevo svima na dostavljenim informacijama.