CENA TOPLOTNE ENERGIJE

JP "Toplana" Bečej obaveštava sve korisnike svojih usluga da je od 15.10.2016. godine u primeni nova cena toplotne energije koja po korisnicima iznosi:

  • Za I kategoriju - stambeni prostor .............................. 8,18 din/kWh
  • Za II kategoriju – budžetski korisnici ........................ 13,80  din/kWh
  • Za III kategoriju - poslovni prostor ........................... 19,02 din/kWh
  • Za korisnike grejanja u kolektivnim stambenim zgradama, zbog plaćanja potrošene električne  energije u podstanici korisnika, cena je uvećana za 2% i iznosi ....................................... 8,34 din/kW

Utvrđene cene su bez poreza na dodatu vrednost.

OČITAVANJE MERAČA

PREGLED DATUMA OČITAVANJA, OBRAČUNA, FAKTURISANJA, DOSPEĆA I DOCNJE U GREJNOJ SEZONI 2020/2021

GREJNA SEZONA

Grejna sezona upočinje 15 oktobra a završava se 15 Aprila.
Grejna sezona, izuzetno može početi od 1. Do 15. Oktobra ako temperatura prema merenjima RHMZ tri dana uzastopno u 21.čas iznosi 12 C ili niže.
Obračun grejanja vrši se isključivo prema utrošenoj energiji koja se očitava na meračima toplotne energije. Toplana je dužna da kao distributer toplotne energije održava distributivnu mrežu u funkcionalnom stanju, održavanje mreže i kotlarnice vrši se planski u periodu od 01.05. do 30.09.
Propisana temperatura u grejnom prostoru kupca iznosi 20 C, sa dozvoljenim odstupanjima od -2 do +2 stepena. Održavanje u ispravnom stanju sekundarne toplovodne mreže i unutrašnje toplotne instalacije i uređaja, internog merača toplotne energije i Delitelja dužni su da o svom trošku vrše i odgovorni su za njihovu funkcionalnu sposobnost, kupci toplotne energije ukoliko obavezu održavanja nisu preneli na drugo lice.